Hoe werkt het?

S.T.A.P. helpt studenten met een juiste presentatie,
timing en communicatie

Nieuw: Je kunt STageAfstudeerPortal gebruiken om naast de vertrouwde stages en afstudeeropdrachten, OOK bijbanen, vakantiebanen, tijdelijke en fulltime banen te vinden.

Zoals je hopelijk gemerkt hebt, is STAP geïnspireerd door Instagram. Op basis van je voorkeuren en gedrag probeert STAP je de meest geschikte vacatures voor te leggen. De vacatures worden weergegeven in een prettig en herkenbaar formaat in je homepage (feed). Alhoewel je het nog niet direct terugvindt is het op den duur het doel om gebruikers (studenten) zelf te laten bepalen of bedrijven contact met ze op mogen nemen. Behalve het gemak heeft het als voordeel dat het anoniem is en dus iedereen een gelijke kans heeft om in contact te komen met een bedrijf ondanks zijn of haar achtergrond.

Tijdens het toevoegen van een vacature word een bedrijf/organisatie de volgende vragen gesteld:

  • Wie zoeken we en waarom?
  • Wie zijn wij en wat maakt ons speciaal?
  • Wat maakt deze stage, afstudeeropdracht of baan speciaal?
Daarnaast kan een bedrijf 3 #hashtags kiezen. Op basis van de gekozen hashtags, de locatie en de sector, studierichting of studie worden de vacatures gematcht.

De antwoorden op de vragen moeten de vacature (pdf of url naar de vacature) overbodig maken. Zodat het voor jullie als student makkelijker is te vergelijken welke vacature het beste bij je past. We hebben het idee dat hier nog wel wat te verbeteren valt dus mocht je ideeën hebben neem contact met ons op

Het is een 3 stappenplan:

Stap 1


Als studenten kun je je aanmelden en inloggen. Als je ingelogt bent krijg je op basis van je profiel de meest relevante vacatures voorgeschoteld. Bovendien kun je je CV en motivatiebrief met bijbehorende sollicitaties beheren en met enkele klikken solliciteren.

Stap 2


Zoals je gewend bent in social media, heb je je eigen homepage (feed) met de meest relevante vacatures. Daarnaast zijn allerlei mogelijkheden om te filteren door op de hashtags en locatie in de vacature te klikken of middels uitgebreid zoeken een je profiel eenmalig bij te stellen.

Stap 3


En last but not least kun je met enkele klikken solliciteren vanaf je mobieltje. Wel zo handig :)

Dan een uitleg over de buttons en icons:

  • Homepage (het huisje): Als je niet ingelogt bent kom je op de zoekpagina terecht (zie hieronder). Als je inlogt (als student) zie je homepage (feed) met alle meest relevante vacatures voor je profiel. We adviseren om een login aan te maken zodat de homepage zijn werk kan doen en je de juiste vacatures voorschoteld.
  • Zoeken (het loepje): in de zoekbalk kun je zoeken op zoekwoorden, studie, hashtag en locatie. Onder studies staan alle HBO studies in Nederland. Verder kunnen Bedrijven kunnen hashtags aan vacatures toevoegen waarop je dan kunt filteren.
  • Als je een vacature aanklikt in het overzicht verschijnt deze vacatures met een aantal eronder die ook zouden kunnen interesseren. Als je ingelogd bent kun je met enkele klikken solliciteren, het is mobile-first dus wel zo handig
  • Help (het vraagteken) gaat naar deze pagina :)
  • Jouw profiel (het poppetje): de naam spreekt al voor zich. Onder deze knop kun je jouw profiel met je sollicitaties bekijken. Je moet natuurlijk wel eerst inloggen.